Kategorier
Catering

Cateringfirma levererar i Göteborg

Grabbträff med fotboll och galet gott tilltugg. Allt levererat av en cateringfirma i Göteborg. Inget tillfälle är för stort eller för litet för att förgyllas.

Laget hade gått till final. Hur häftigt var inte det. Grabbarna hade träffats hemma och tittat på fotboll i så många år att de tappat räkningen. Det var viktiga kvällar då de tittade på fotboll och pratade om allt mellan himmel och jord. När de började ses var de alla ungkarlar som gillade att hänga ihop.

Sedan dess hade alla åtta träffat sina respektive och startat familj. Allihop hade blivit som en enda stor familj. Men fotbollskvällarna var heliga och där fick ingen komma in och störa kemin. Nu hade favoritlaget gått till final i serien och det skulle bli något alldeles extra denna fotbollskväll. De skulle fira denna händelse med att äta något gott. Det var Kristian som var äldst i gänget som hade fått i uppgift att ordna maten. Han var en riktig gourmand så alla kände sig trygga med det.

Kan cateringfirma leverera?

Kristian hade funderat länge på vad han skulle välja till mat. Det fanns en hel del som passade perfekt till fotboll. Grillade kycklingvingar, hemgjorda burgare eller en saftig biff. Han scannade nätet efter den perfekta maten i Göteborg. Det var då han fick syn på en annons som tycktes ropa på honom. Det var en annons insatt av en cateringfirma i stan han inte hört talas om.

Han tittade igenom hemsidan för att se vad de hade att erbjuda. Då slogs han av nostalgi. Cateringfirman hade smörgåstårta. Närmare bestämt en smörgåstårta med lax och färska räkor. Precis som de hade ätit flera gånger under de första åren. Det kunde inte bli bättre. Han var säker på att grabbarna skulle gilla det. Till det skulle de dricka bubbel. Inte vad man kunde förvänta sig av ett gäng gubbar. Men det hade varit tradition.

Beställning från cateringfirma

Så snart Kristian hade sett annonsen ringde han cateringfirman för att höra om han kunde beställa. Det gick bra. De hade smörgåstårta med 9, 12 eller 15 bitar och han valde den största. Det skulle inte vara några problem för dem att äta upp hela. Snarare kanske det var så att det kunde bli för lite. Men han skulle köpa med sig massor av snacks så de skulle nog klara sig fint under kvällen.

Han beställde och cateringfirman lovade att komma förbi med smörgåstårtan strax innan grabbarna skulle komma. På det viset hann han fixa i ordning allt som behövde förberedas. Han behövde ta fram tallrikar och bestick samt glas. För att inte tala om skålar för dip och chips. Han hade massor av dekorationer med fotbollslagets logga. Där fanns halsdukar och kepsar. Allt skulle fram.

Smörgåstårta från cateringfirma

Det ringde på dörren och utanför stod den firma som hade catering i Göteborg. Perfekt tajming. Kristian hade redan plockat fram allt som behövdes. Nu placerade han smörgåstårtan på ett tårtfat på diskbänken där han placerat tallrikar, bestick och servetter. Bubblet började han hälla upp då han visste att det snart skulle ringa på dörren igen. Och mycket riktigt. När han fyllt det sista glaset plingade det till.

Utanför stod hela gänget och alla verkade redo för en riktig kanonkväll. När de tagit av sig ytterkläderna och hälsat, visade han in dem i köket. Där utbrast jubel och hurrarop. Alla var förvånade men ändå kändes valet självklart. Medan de pratade om smörgåstårtans historia i gänget lades bitar upp på tallrikar och de satte sig vid matsalsbordet. Skålade och började njutningsfullt att äta. Wow, var det någon som utropade. Kvällen var äntligen igång.